Last ned MAritim Byvandrinf app

Trenger Bergen virkelig en byvandrings-app?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tidlig i januar satt jeg i et møte med Maritimt Forum og drodlet om hva vi kunne gjøre for sjøfartsbyen Bergen. Der ble jeg møtt med et veldig engasjement for Bergen og vår maritime historie. Vi synes alle at både bergensere og turister burde ha tilgang til en gratis, reklamefri byguide som viser frem vår stolte maritime historie. Og selvsagt skulle de ha den rett på mobilen!

Men hvorfor ikke bare bruke Tripadvisor eller andre globale apper?
På ferieturer har jeg testet en del apper og brukt Google maps. Det er ikke alltid at en slik global kjempe passer alle. Som oftest er det for mye og unyansert informasjon, eller så blir brukeropplevelsen avbrutt av reklame. Av og til er det godt å bruke moderne digitale verktøy for å oppleve en autentisk historie, uten innblandning fra de store kommersielle aktørene. Slik ble det til at vi sammen med Bergens Sjøfartsmuseum ble enige om å digitalisere deres populære byvandringer til en egen app – mindre å ta stilling til, kun historisk korrekt informasjon.

Maritim byvandring Bergen på 1-2-3

I appen kan du velge en maritim rute og blir guidet rundt ved hjelp av mobilens GPS-posisjon.  Poster består av bygninger, fartøy eller steder med spesiell historisk maritim verdi. Hver post inneholder både bilde og tekstlig informasjon. I appen kan man også snu en rute og dele den på Facebook. Innholdet er selvsagt skrevet av ekspertene på Bergens Sjøfartsmuseum med Bård Økland i spissen.

Vårt ønske er å formidle byens maritime historie fra middelalder til i dag. Å lage en app har vært en ny og positiv erfaring for oss på Bergens Sjøfartsmuseum som vi håper å videreutvikle i fremtiden.
– Bård Økland, Bergens Sjøfartsmuseum

Stikkordet var dugnadsinnsats
En app kan sikkert koste mye i endel sammenhenger. I vårt tilfelle hadde partene en offensiv instilling der vi var fleksible og effektive i gjennomføringen. App, publiseringsløsning og webside ble derfor bygget, testet og tatt i bruk på ca. to måneder. Rett og slett en god dugnadsinnsats.

 – Bergen er en viktig sjøfartsby og har en stolt maritim historie. Det er kjekt å kunne formidle denne på en levende og engasjerende måte gjennom en app. Vi håper den vil treffe både store og små bergensere og besøkende til byen vår.  – Anne Øen, daglig leder i Maritime Bergen.

Jeg mener stadig flere IT-prosjekter må starte med å  levere en MVP (Minimal Viable Product). Altså et produkt med akkurat nok funksjonalitet til at brukere ønsker å benytte produktet og at det kan lages på kort tid. Så nå får vi se om om Bergenserne og turistene mener det er en app de vil bruke. Jeg håper i alle fall den blir godt tatt i mot under Hansadagene og at stadig flere lærer mer om vår fantastiske maritime historie.

Les mer på: www.maritimbyvandring.no

Lats ned appen på: http://bit.ly/25ErwHG

0 comments on “Trenger Bergen virkelig en byvandrings-app?Add yours →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *